Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Ново „бяло“ попълнение във високия клас вина на „Вила Ямбол“

11.07.2022

Vineyards Selection Troyanovo съчетава Совиньон блан и Шардоне

Лимитирана серия на „Вила Ямбол“ Vineyards Selection вече има свое бяло вино. Vineyards Selection Troyanovo e бленд от Совиньон блан и Шардоне от микрорайони Трояново и Карагеоргиево, където се намират лозовите масиви с тези сортове. И двата района са известни с благоприятните условия за отглеждане на бели сортове, които се разгръщат в елегантни вина с интензивен букет в аромата.

Лозето с водещия Совиньон блан е в Трояново и е разположено между Стара планина и Странджа. В непосредствена близост до масива протича малката река Чакърлийка, която се влива в Бургаското езеро. Водата има способността да задържа по-дълго температурата от въздуха – по-бавно се охлажда и след залез отделя тази топлина, както и по-бавно се затопля. Реката е като климатичен регулатор, който позволява при узряването на гроздето, то да запази виталност в киселините. Балансът във виното е баланс на природните условия на тероара – почви, слънцегреене, въздушни течения. Това е и причината близостта до водни източници и реки така да променя характера и вкуса на виното. В резултат  специфиченият микроклимат на Трояново, съчетаващ близостта на морето (едва 24 км) и наличието на река, дава възможност да се отглеждат лозя с уникален потенциал, развит от екипа на „Вила Ямбол“. Vineyards Selection Troyanovo e бяло вино, което не отстъпва по качество на най-добрите представители във високия клас вина „Нов свят“.

Бялото вино в серията се отличава със стилен плодов интензитет с нюанси на грейпфрут, киви, ананас, маракуя и праскова. Във вкуса се усеща цитрусова свежест и завършва с апетитен финал с екзотична трайност. Лимитираната серия вина Vineyards Selection може да се намери в най-добрите ресторанти.

Обратно към новини
Ново „бяло“ попълнение във високия клас вина на „Вила Ямбол“