Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Продуктите на „Вила Ямбол” със Златен ритон и десетки златни медали от Винария 2009

26.02.2009

На ежегодния бал „Вино и любов, любов и вино” в рамките на Международното изложение за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2009 бяха раздадени поредните награди за отличилите се вина и алкохолни напитки.

За поредна година със Златен ритон бе откроено виното Persona на „Винпром Ямбол” ЕАД от сорта Каберне совиньон, реколта 2008 г. Според експертното жури, дегустирало стотици вина в рамките на конкурсната част, еликсирът се отличава с особено вдъхновяващ аромат, плътност и перфектен баланс. Рекордьорът в дегустациите на конкурса събра 86,33 точки от максималните 100.Освен със Златен ритон, „Винпром Ямбол” бе отличен и с още над 15 други награди, като повече от половината от тях бяха златни медали! Отличия получиха и всички останали сортове на марката Persona, както и гордостта на винзавода - ракия "Стралджанска".

Серията висококачествени вина Persona, познати отдавна на българския ценител, бяха наградени с общо 5 отличия – Persona Каберне совиньон Резерва получи цели 2 златни медала. Розето от същата серия добави още два медала към колекцията си, сред която фигурират златен приз от най-голямото състезание в света MUNDUSVini 2006, Германия, медали от САЩ, Лондон, Прага и други.„Винпром Ямбол” е познат на ценителите на доброто питие като една от най-старите и авторитетни изби в България. Основан преди почти век, днес той се слави с отличните си продукти и извън пределите на страната. Гордост за избата е фактът, че именно там е дестилирана първата мускатова ракия в България – „Стралджанска”. На тазгодишната ВИНАРИЯ специалната селекция от едноименната ракия също бе удостоена с признанието на журито.

“Гроздето е от наши лозя в района на с. Болярово. Брано е при много добра технологична зрялост, с добра резитба на малък обем - 300 кг от декар”, разказа директорът на “Вила Ямбол” Красимир Аврамов. Кабернето е направено по специална технология, за да се получи добра плътност. Има свеж плодов аромат на костилка от череша и малини, с добър потенциал и нотки на карамфил. “Ферментацията е във френски бъчви, в момента също отлежава в такива”, обясни Аврамов.

Обратно към новини