Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Сребърно отличие за Вила Ямбол Розе на Concours Mondial de Bruxelles

12.05.2015

Вила Ямбол Розе 2014 на „Винпром Ямбол” спечели сребърен медал на 22-то издание на най-големия европейски винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles. В тазгодишното състезание бяха включени над 8000 проби вина от целия свят. В журито участваха 300 дегустатори от повече от 50 държави. Дегустационните листове са по стандарта на Международната организация по лозата и виното OIV. Критериите за сребро са средна оценка на виното между 83 и 86,5 точки. Тазгодишната програма на световния винен шампионат включваше семинари, тематични работилници, открити дискусии, туристически турове и дегустации.

Това е поредното признание за достойнствата и високото качество на Вила Ямбол Розе 2014 след като през април спечели сребърно отличие на престижния фестивал Mondial du Rosé в Кан. Вила Ямбол Розе е от сорта Каберне Совиньон. Виното има привлекателен аромат - светла череша и червени семчести плодове. Вкусът е пълен, с добра атака, обем, дължина и хармония. Има свеж, пикантен финал и траен послевкус.

През 2016 година домакин на Concours Mondial de Bruxelles ще е Пловдив. Събитието е сред най-значимите за винената индустрия, като у нас следващата година ще пристигнат едни от най-добрите дегустатори, които ще оценяват качествата на хиляди вина от цял свят. Форумът ще се проведе от 29 април до 1 май 2016. Гостите на конкурса ще имат възможност да опознаят българската история и култура, които са свързани и с лозаро-винарския сектор от древни времена.

Обратно към новини
Сребърно отличие за Вила Ямбол Розе на Concours Mondial de Bruxelles