Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

„Вила Ямбол“ допълни серията KABILE с вино от аристократичния сорт Сира

10.10.2017

Сортът Сира печели все повече фенове у нас

 

Семейството на винената серия KABILE на „Вила Ямбол“ се увеличи с още едно червено вино. То е от сорта Сира, реколта 2016 г. KABILE Сира се отличава с тъмнорубинения си цвят с пурпурна дълбочина. На нос се усеща черна череша, тъмна стафида и елегантна барикова зрялост. Вкусът е богат и плодов, с пикантен финал и апетитен послевкус. Има отличен енотечен потенциал.

Сирата се счита за един от най-аристократичните сортове вина. И като истински аристократ е абсолютно непредсказуема. Сортът дава изключително ароматно и комплексно вино с гладка и мека структура. То е незаменимо допълнение към местни ястия. Конкретно KABILE Сира е комплимент за избрани специалитети от пернат дивеч – пъдпъдък, патица, фазан, пуйка, както и към заек, за свинско, агнешко, говеждо, сухи месни деликатеси и твърди сирена. Комбинира се особено вкусно и с традиционно, бяло саламурено сирене – краве, овче, козе. Сервира се при стайна температура, съветват професионалните енолози.

Пазарните проучвания сочат, че в последните три години сортът е все по-търсен и у нас. Българинът не просто харесва сира, но търси качествени вина от нея. Сира е четвъртият най-разпознаваем сорт след Мерло, Каберне Совиньон и Мавруд.

„Вила Ямбол“ представи серията си KABILE в началото на 2017-та година. Досега тя включваше пет разновидности: в бялата гама – Шардоне и купаж от Шардоне и Совиньон блан, розе от Сира, червено вино купаж от Мерло и Каберне Совиньон, както и купаж от сортовете Мавруд и Каберне Совиньон. Именно KABILE Мавруд и Каберне Совиньон спечели златно отличие на международния винен конкурс Vinalies Internationales в Париж, надделявайки над вина в по-висок ценови клас. На “Световното за вино” или Concours Mondial de Bruxelles този купаж се прибра със златно отличие, а със сребро оцениха розето в серията.  На тазгодишната Винария със "Златен Ритон" като най-добро бяло вино се отличи Шардоне и Совиньон блан, реколта 2016, а със злато си тръгнаха червените купажни вина Мавруд и Каберне совиньон, Мерло и Каберне совиньон.

Серията KABILE е вдъхновенa от легендата за античния едноименен град Кабиле, където траките са правели вино. Градът и напитката сa били покровителствани от античната богиня Кибела. Именно нейния лик е на етикета на вината с тази марка.

„Искахме да изчакаме лозята да достигнат най-добрата си форма, докато предложим на пазара една наистина качествена сира. Освен, че се получи много вкусно и балансирано вино, подходящо за специалните моменти и вечери с любимите хора, това е продукт и с добър потенциал за стареене. Вложихме всичките си усилия да вземем най-доброто от региона, т.е. нашата сира да има определена типичност“, споделиха от екипа на „Вила Ямбол“. Избата е една от най-разпознаваемите и обичани у нас. Продава успешно български вина в над 20 страни от 4 континента. През годините се наложи като водещ винен износител с поръчки от САЩ, Германия, Швейцария, Дания, Чехия и дори от Япония, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Палестина и др.

 

Обратно към новини
„Вила Ямбол“ допълни серията KABILE с вино от аристократичния сорт Сира
„Вила Ямбол“ допълни серията KABILE с вино от аристократичния сорт Сира
„Вила Ямбол“ допълни серията KABILE с вино от аристократичния сорт Сира
„Вила Ямбол“ допълни серията KABILE с вино от аристократичния сорт Сира
1 / 4