Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

„Вила Ямбол“ обра медалите на най-престижния френски конкурс за вино

08.03.2023

С най-много отличия е марката Kabile, вдъхновена от дълбоките традиции на траките

За поредна година “Вила Ямбол“ защити славата на българското вино като висококачествено като донесе най-много медали на най-престижния винен конкурс в света Vinalies Internatioanles. Той се организира от Съюза на енолозите във Франция. В тазгодишното му издание участваха 2234 вина от 444 изби. Те бяха дегустирани от 99 международни винени специалисти.

Пет от отличията за „Вила Ямбол“ са златни – за Kabile Шардоне 2022, Villa Yambol Розе 2022, Kabile Резерва Каберне Совиньон 2016, Kabile Сира Резерва 2016 и бялото вино Vineyards Selection от микрорайони Трояново и Карагеоргиево, реколта 2022. Със сребърни медали престижното жури оцени Kаbile розе 2022 и Kabile Мерло Резерва 2016. Любопитен факт е, че избата е високооценена с вина от всички ценови класове – включително златен медал за базовата серия Villa Yambol Розе.

„Поредната порция медали и то от един от най-престижните и взискателни винени конкурси е доказателство, че родните производители създават вина на световно ниво. Особено ценно за нас е, че сме оценени с марките си във всички ценови категории и дори нашето най-базово розе Villa Yambol не отстъпва на световните конкуренти, които са в пъти по-скъпи“, разказаха от екипа на избата от Ямбол. Изключително рядко се случва критичното френско жури да оцени със златен медал розе, направено извън Франция.

Историята на “Вила Ямбол“ може да се проследи до далечната 1924. Най-големият повод за гордост на местните винари са лозята им. Фирмата управлява около 10000 дка лозови масиви, най-ценните сред които са в пет микрорайона – Тенево, Тополица, Трояново, Карагеоргиево и Болярово. Търговските марки на „Вила Ямбол“ са: Villa Yambol, Kabile и Vineyards Selection като и трите са наградени от тазгодишния Vinalies Internationales. По брой отличия води Kabile. Марката е кръстена на античния тракийски град Кабиле, който се намира само на няколко километра от днешната винарна и е сред най-награждаваните на международни състезания. Вдъхновение за нея са древните традиции на региона във винопроизводството. 

Обратно към новини
„Вила Ямбол“ обра медалите на най-престижния френски конкурс за вино
„Вила Ямбол“ обра медалите на най-престижния френски конкурс за вино
1 / 2