Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

„Вила Ямбол“ представи първите си пенливи вина по традиционен метод

21.12.2022

Избата добавя бяло и розе с мехурчета в лимитираната серия Vineyards Selection

„Вила Ямбол“ е готова с първите си естествено пенливи вина, създадени по класически традиционен метод. Те са включени в премиалната серия Vineyards Selection BRUT. Бялото пенливо вино е от сорта Шардоне, а Розето е от Каберне Совиньон. Гроздето идва от микрорайоните Тополица и Тенево, където са засадени преди 10 години след подробен анализ на почвите, слънцегреенето, дори посоката на вятъра. Лозовите масиви са ориентирани според “Розата на ветровете” – моряшки ориентир, който отчита посоката и интензивността на въздушните течения, така че гроздето да разкрие потенциала си в най-голяма степен.

Вина от серията Vineyards Selection BRUT са произведени по метода „шампеноаз“, при който газировката е естествена и се получава в бутилката. Бутилките отлежават минимум 43 месеца преди дегоржаж (процес, при който утайката се замразява и ръчно се извежда от бутилката преди окончателното бутилиране) и се съхраняват в изолирани от светлината бокспалети, в помещение с температура около 16°С, в хоризонтално положение.

"Производството на естествено пенливо вино изисква много труд, време, отдаденост и огромни инвестиции. Но ние вярваме, че винената култура у нас се повишава и все повече винолюбителите ще обръщат внимание на качествените напитки, създадени тук. Да не говорим, че не отстъпват по вкус на френските такива, но са на по-разумна цена.“, разказва Красимир Аврамов, изпълнителен директор на „Вила Ямбол“, който има над 30 години опит във винопроизводството. Той вярва, че крайният резултат от тези усилия демонстрира истинското ниво на професионализъм в управляваната от него винарна. Засега в продажба са пуснати лимитиран брой бутилки от естествено пенливите вина Vineyards Selection – 5000 бр. от бялото и 3000 от розето.

Обратно към новини
„Вила Ямбол“ представи първите си пенливи вина по традиционен метод
„Вила Ямбол“ представи първите си пенливи вина по традиционен метод
1 / 2