Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Вината Kabile на „Вила Ямбол“ спечелиха два медала на конкурс в Лондон

16.05.2018

Трима Master of Wine оценяваха българските напитки

 Две от вината в серията Kabile на „Вила Ямбол“ спечелиха медали на конкурса London Experts in Wine Awards тази година. Единият е сребърен за Kabile от сорта Сира, а другият бронзов за Kabile от сортовете Мавруд и Каберне Совиньон. Конкурсът се провежда за втора поредна година под патронажа на Княз Кирил Сакскобургготски в Лондон. Оценяващата комисия се състои от висшия ешелон в сферата на вината – и тримата членове са Master of Wine.

Общо 46 български вина бяха оценени в конкурса като сертификатите на медалистите бяха раздадени на 15-ти май в английската столица. Като цяло оценката на експертите за българското вино е много висока. Определено се отчита интерес към местни сортове и блендове и вина, направени в по-съвременен стил – а именно с повече плодовост, коментираха още организаторите на London Experts in Wine Awards. Това се търси и на световния пазар – вина с повече изява на сортовия характер и плодовост, каквато е посоката на развитие и във „Вила Ямбол“. 

Интересен факт е, че избата постига 100% успеваемост от участието си в конкурса. Миналата година с едно изпратено вино, спечели медал, а тази, с две проби – две отличия. Това е поредното международно признание за винената серия Kabile, кръстена на античния тракийски град Кабиле, който се намира до Ямбол. Изборът на име е знак на признание към традициите във винопроизводството, които има регионът. През миналата година виното Kabile от сортовете Мавруд и Каберне Совиньон се превърна в най- награждаваното българско вино зад граница с три златни медала - от Mondial de Bruxelles, от Vinalies International и от London Еxperts in Wine Awards.

Обратно към новини
Вината Kabile на „Вила Ямбол“ спечелиха два медала на конкурс в Лондон