Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Вината на „Вила Ямбол“ спечелиха най-много медали за България от престижния Vinalies Internationales

25.06.2021

Серията Kabile грабна общо шест отличия

 

Вината на „Вила Ямбол“ спечелиха най-много отличия на един от най-престижните световни конкурси Vinalies Internationales 2021. За поредна година избата обира медалите – тази са общо 8, три от които златни. Това е най-добрият резултат от всички български представители, които завоюваха 18 отличия. Нещо повече – само серията Kabile има 6 отличия – пет сребърни и едно златно. Най-високата оценка получиха Kabile Сира Резерва, Vineyards Selection от Тополица и Vineyards Selection от Тенево. Останалите пет сребърни медала са за Kabile – Шардоне и Совиньон блан, розе, Мерло резерва, Мавруд и Каберне Совиньон и Каберне Совиньон резерва. С тази поредна висока оценка серията, кръстена на античния тракийски град, се утвърждава като най-награждаваната родна марка на международни конкурси.

Основен организатор на Vinalies Internationales е Съюзът на енолозите във Франция като дегустационните комисии се състоят от изтъкнати експерти в бранша, които диктуват тенденциите и залагат стандартите в световното винарство. Затова и добрите отзиви за родните вина са толкова важни и говорят недвусмислено за тяхното качество. „Вила Ямбол“ е една от малкото родни производители, които успя да впечатли журито и със своите бели и розе вина.

„Щастливи сме от високата оценка на професионалистите в бранша – още повече, че златните медали са за традиционни френски сортове като Сира и Мерло, които те много добре познават и трудно ги впечатляват. А розето ни Kabile, което е със сребро, също е от Сира – един от най-популярните и харесвани сортове в последните години и у нас“, сподели Красимир Аврамов, изпълнителен директор на „Вила Ямбол“. Той посочи, че тези отличия са признание и като цяло за винарския бранш в България и нивото на професионалистите, които работят и създават прекрасни вина.

Обратно към новини
Вината на „Вила Ямбол“ спечелиха най-много медали за България от престижния Vinalies Internationales