Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Българското вино си проправя път в Канада

09.08.2021

„Вила Ямбол“ от сорта Мавруд ще се продава в магазините в Онтарио от началото на 2022 г.

„Вила Ямбол“ Мавруд спечели търг за листване в магазини в провинция Онтарио, Канада, съобщиха от родния производител. Държавната монополна компания LCBO (Liquor Control Board of Ontario), която е една от най-големите купувачи на алкохол и вино в света, оцени високо родното вино. Дружеството има за цел да селектира и продава високоалкохолни напитки и вино в канадската провинция чрез верига от стотици магазини.

След кандидатстването по документи „Вила Ямбол“ Мавруд е било селектирано за дегустация с други вина на база предоставени характеристики. То впечатлява комисията с живия си цвят с пурпурен нюанс, с изявената плодовост с нотки на синя слива и лятна череша и с добра структура, с пикантен финал. „Със спечелването на търга, ние се задължаваме да подсигурим изискания обем вино с одобреното на дегустацията качество, като държавната компания осигурява присъствие в своята мрежа от магазини. Очаква се първите вина да бъдат реализирани на пазара в Онтарио в началото на 2022 г.“, посочиха от „Вила Ямбол“. За Канада избата изнася Ямболска Гроздова Ракия и Стралджанска Мускатова, които също са печелили търгове в LCBO (Liquor Control Board of Ontario).

Това е поредно международно признание за достойнствата на родните вина и отличното съотношение цена-качество на „Вила Ямбол“. Припомняме, че най-продаваното вино в България е именно с марката „Вила Ямбол“.

Обратно към новини
Българското вино си проправя път в Канада