Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Kabile Сира e най-доброто вино от България

03.06.2022

„Вила Ямбол“ спечели най-много златни медали на Concours Mondial de Bruxelles

 “Вила Ямбол“ добави към колекцията си още шест медала от престижния винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles.  Kabile Сира реколта 2018 г спечели Голям златен медал и бе определено за „Най-доброто вино от България“. Допълнително марката Kabile добави други три златни отличия – за Kabile Шардоне 2021, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2017, Kabile Каберне Совиньон Резерва 2016, и две сребърни – за Kabile Мерло и Каберне Совиньон 2017 и Kabile Мерло Резерва 2015. Винената серия Kabile е вдъхновена от древните традиции и богатото наследство на Тракия в правенето на вино. Марката е кръстена на античния тракийски град Кабиле, който се намира само на няколко километра от винарната.

“Осъзнаваме колко сме свързани с древната история на нашия регион, където се е правило вино буквално от векове. Днес ние се опитваме да правим тук вкусни и балансирани вина, които да ни представят по най-добрия начин – и у нас, и по света. И вярвам, че високите оценки на критиците, са потвърждение, че се справяме с тази задача. Поздравления и за всички останали български изби – всеки медал е крачка в изграждането на положителен имидж за България като висококачествен производител“, коментира изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов. Според него формулата на успеха са постоянните усилия още на лозето, инвестициите в най-добра техника и сплотеният екип, който работи с любов и професионализъм.

В тазгодишното издание на престижния винен конкурс бяха изпратени над 7300 проби от близо 40 държави по света. Сред победителите има вина от шест континента, включително всички утвърдени страни-производителки на вино по света, но и изключителни места като Китай, Перу и дори Казахстан. Бялото вино с най-висок резултат в тазгодишния конкурс е от Испания, а най-доброто червено от Молдова. По брой медали Франция е на първо място, следвана от Испания. Интересна подробност е, че средната цена на вината, оценени с Голям златен медал е между 12,5 и 35 евро, а спечелилото вино от България може да се купи за 10-12 лв.

Обратно към новини
Kabile Сира e най-доброто вино от България