Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Приз „Златна колекция” на България за вината Villa Yambol

29.06.2012

Сортовете Шардоне, Мускат, Каберне и Мерло получиха дипломи в конкурса „Винен индекс” и се наредиха във винената VIP колекция на Лято 2012

Вината Villa Yambol бяха удостоени с титлата „Златна колекция” на България в конкурса „Винен индекс” Лято 2012. В състезанието, организирано от Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки, се съревноваваха най-добрите български и вносни вина, предлагани в търговската мрежа на нашия пазар.

Четирите сорта на Винпром Ямбол получиха приза „Златната колекция” в престижния конкурс. Villa Yambol Шардоне, Мускат, Каберне и Мерло спечелиха овациите на журито с открояващ се характер и стил, с ефирен вкус и многопластови аромати.

„Сортовете Villa Yambol имат отлични вкусови качества и са безупречно разпознаваеми от любителите на виното. Не помня някога вина от достъпния ценови диапазон да са попадали в толкова престижна категория”, категоричен бе инж. Стоян Геров, зам-председател на дегустационната комисия и представител на Националния институт за изследване на виното и спиртните напитки. „Villa Yambol имат модерен вид и приятни плодови аромати. Те са добре структурирани, гладки и с топли танини”, допълни още той.

Villa Yambol Шардоне, Мускат, Каберне и Мерло на Винпром Ямбол бяха включени и в каталога за VIP колекция на вина за сезон Лято 2012 на „Винен индекс”. Сортовете се открояват сред множество скъпи марки на почти всяко международно или родно състезание, на което участват. Преди месец марката се завърна от САЩ, където се проведе престижния конкурс Critics Challenge International Competition. Villa Yambol Мускат бе единственото българско вино, което бе отличено с медал сред стотици световни брандове, което е знак за изключителни показатели. Само от началото на годината вината имат редица златни медали от престижни родни и международни конкурси, сред които Винария, Chardonnay du Monde, Decanter World Wine Awards, Iinternational Wine Challenge, International Wine and Spirits Competition и др. 

Обратно към новини