Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Вила Ямбол налага успешно своите вина в Япония

18.09.2017

Избата ще продава освен едноименната серия вина Villa Yambol и най-новата марка KABILE

 

Българското вино се харесва все повече в Япония. Това стана ясно след втората бизнес визитата на японския вносител на вина, компанията Yokohama Wine Collection във Вила Ямбол през септември.  Нейният представител, Хидехару Озава, идва за втори път у нас като този път искаше да наблюдава как върви гроздобера и да запознае лично технолозите на избата с най-новите изисквания на японското министерство на здравеопазването.

Още след първото посещение на г-н Озава през март, стартира износ на вина от портфолиото на българския производител, които днес се радват на голям успех в Япония. В момента серията Villa Yambol присъства в над 500 обекта там. Оценката на Озава за вината на Вила Ямбол е много висока като освен към серията Villa Yambol, той прояви интерес и към най-новата марка KABILE. По време на посещението бяха обсъдени още възможностите за разширяване на предлаганите продукти на Вила Ямбол, увеличаване на дистрибуцията и на продажбите. Yokohama Wine Collection работи с 25 регионални дистрибутора в Япония, през които зареждат традиционната магазинна мрежа и независими специализирани магазини за алкохол.

„Нашата компания се занимава с внос на вино от целия свят, а желанието да представим на японския пазар нещо ново, ни доведе при Вила Ямбол. Мисля че се справихме добре с намирането на коректен партньор, защото вината на избата са с много добро съотношение между цена и качество“, коментира по време на визитата си г-н Озава. „Освен това, в Япония от решаващо значение за продажбите, е дизайнът на етикета. Продуктите на Вила Ямбол са отлично изпълнени в това отношение“, допълни той. Японският дистрибутор разказа още за имиджа на България в Япония, където държавата ни е позната основно с киселото си мляко. Въпреки че за родината ни се знае малко, образът й в съзнанието на японците е положителен, а българското вино започва бавно да се налага като качествен и различен продукт, който трябва да се опита.

Като основно предимство и причина за Yokohama Collection да избере Вила Ямбол за партньор, г-н Озава изтъква много подходящия за отглеждане на грозде климат в България, както и точния синтез между модерните технологии и древните тракийски традиции във винопроизводството. „Наша бъдеща задача е заедно да изградим силен бранд имидж на вината на Вила Ямбол на японския пазар“, заяви в края на визита си у нас г-н Озава.

Вила Ямбол е от водещите износители на качествени вина в над 20 държави от целия свят, на четири континента. Тази година производителят донесе единствения двоен златен медал от Concours Mondial Dе Bruxelles, известен като Световното по вино със своето Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014. Именно тази Резерва на Villa Yambol генерира изключително голям интерес в Япония. „Щастливи сме, че с нашите вина можем да представим България по най-добрия начин навън. Пробивът ни на японския пазар е голямо признание за качествата на нашите продукти“, сподели изпълнителният директор на Вила Ямбол Красимир Аврамов след визитата.

Обратно към новини
Вила Ямбол налага успешно своите вина в Япония
Вила Ямбол налага успешно своите вина в Япония
Вила Ямбол налага успешно своите вина в Япония
1 / 3