Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Златна реколта вина за „Вила Ямбол”

31.03.2022

Избата спечели десет медала на конкурс в Америка

Серията вина Kabile спечелиха общо 8 медала на един от най-престижните американски винени конкурси - Los Angeles International Wine Competition. Общо „Вила Ямбол“ донесе  10 отличия като три от тях са златни – за Kabile Шардоне, Kabile Шардоне и Совиньон Блан и розе Kabile, и трите от актуалната реколта 2021. Със сребърни медали са още Kabile Сира Резерва 2015, Kabile Каберне Совиньон Резерва 2016, Kabile Мерло и Каберне Совиньон 2017, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2017. С бронзово отличие е Kabile Сира 2018. Общо медалите за „Вила Ямбол“ са 10 като към колекцията на серията Kаbile, избата добавя и други две – едно сребърно за Vineyards Selection Болярово, Каберне Совиньон 2017 и едно бронзово за Vineyards Selection Тополица 2016.

„Много сме щастливи, че спечелихме златните медали именно с бели и розе вина Kabile, защото в последните години повечето успехи на България във винопроизводството се свързваха с червените вина. Нещо повече - винените експерти в Калифорния, традиционен производител на Шардоне-та, са особено критични точно към този сорт. Ние ги впечатлихме с едно чисто Шардоне, и с един бленд от Шардоне и Совиньон блан и то на много добра цена – това е висока оценка за потенциала ни като качествен производител на бели вина с отлично съотношение цена-качество“, коментира изпълнителния директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов. Той посочи още, че реколтата 2021 е била изключително благодатна  за работа, с много качествено грозде, което е дало възможност да се създадат прекрасни вина, богати не само като ароматен профил, но и като вкус.

В това издание на Los Angeles International Wine Competition участваха 1250 вина от 19 държави сред които Аржентина, Австралия, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания, САЩ и други, са изпратили проби в състезанието. Конкурсът в Калифорния се е утвърдил като един от най-престижните в рамките на САЩ. Журито се състои  международен панел Master sommeliers, винени производители, журналисти и оценители, а вината се оценяват със слепи дегустации по 100-точкова система. Златен медал се присъжда на изключителни вина с уникален характер и стил, оценени с между 90 и 95 точки.

Обратно към новини
Златна реколта вина за „Вила Ямбол”
Златна реколта вина за „Вила Ямбол”
1 / 2