Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Брюксел официално позлати Vineyards Selection Тенево

29.06.2023

Виното на „Вила Ямбол“ се окичи с най-високото отличие International Revelation Red Wine 2023 на официална церемония в Европейския парламент

Най-доброто червено вино в света – тероарното Vineyards Selection Тенево на „Вила Ямбол“, официално си прибра златото от Брюксел. То получи най-високия приз от тридесетото издание на престижния винен форум Mondial de Bruxelles и спечели титлата International Revelation Red Wine. Наградата – почетен плакет и голям златен медал, бе връчена на Гергана Крикорян - директор „Производство“ на „Вила Ямбол“. Призът бе даден на официална церемония в Европейския парламент в Брюксел от директора на Mondial de Bruxelles Томас Костенобъл.

Над 100 дипломати, членове на Европейския парламент и политици дегустираха българското вино в сърцето на Брюксел.

Признанието за „Вила Ямбол“ е огромно, тъй като за първи път най-доброто червено вино в света идва от България. „Това не е просто резултат от упорит труд и много усилия, това вино е една сбъдната мечта. Още със засаждането на лозята в тези микрорайони, си поставихме за цел да създадем уникални вина, които да демонстрират силата на тероара и какъв потенциал може да разкрие в класически френски сортове у нас“, коментираха от екипа на „Вила Ямбол“.

Тероарното Vineyards Selection Тенево, произведено от „Вила Ямбол“ спечели в конкуренция с още 4836 изпратени проби. Пътуващият конкурс всяка година се провежда на различно място. Тази година дегустатори и световни винени експерти от 45 държави се събраха в Пореч, Хърватия в средата на май. Изпратените напитки бяха 7500 от 50 държави от целия свят.

Най-високооцененото българско червено вино Vineyards Selection Тенево се произвежда от селектирани лозови масиви  на „Вила Ямбол“ в микрорайон Тенево. То е направено от три сорта – Мерло, Каберне Фран и Пети Вердо.

Обратно към новини
Брюксел официално позлати Vineyards Selection Тенево
Брюксел официално позлати Vineyards Selection Тенево
Брюксел официално позлати Vineyards Selection Тенево
Брюксел официално позлати Vineyards Selection Тенево
1 / 4