Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Престижно участие на 31-то Лондонско международно изложение за вино

23.05.2011

Много оптимизъм и надежди залагат българските винопроизводители, взели участие в 31-ото Лондонско международно изложение за вино LIWF. Тяхното ползотворно участие на най-престижното годишно международно изложение за вина в Лондон се финансира изцяло от ръководената от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Оперативна програма за развитие на конкурентоспособността на българската икономика и Агенцията за малки и средни предприятия.

За разлика от няколкото изминали участия до сега, тази година българският щанд е позициониран на много добро място, разположен е компактно от двете страни на главната артерия в залата, вижда се от много страни и по никакъв начин не отстъпва с оформлението си на съседните конкуриращи държавни участия в изложението. По данни на организаторите тази година на LIWF под един покрив са събрани над 1500 организирани изложители от цял свят. Техните постижения и намерения по отношение на бъдещето на винарския бизнес ще отразяват повече от 350 акредитирани журналисти от специализирани издания.

На 18 май 2011 г. гости на осемте български фирми на 31 LIWF в изложбения център ExCel бяха посланика на РБ в Лондон Любомир Кючуков, пълномощният министър по търговско-икономическите въпроси в посолството Пламен Димитров, дипломати и служители от българската мисия и бизнесмени. По лична покана на българския посланик гости на винарите от българския щанд на LIWF 2011 бяха дипломати от мисията на Словения в Лондон начело с посланика и бивш министър на земеделието на Словения Изток Ярц.

По време на разговорите с представителите на винарните „Телиш”, „Винпром Свищов”, „Румелия” от Панагюрище и „Вила Ямбол”, „Винпром Пещера”, винзавода в Асеновград, фирмите „Лайт Касъл” и „Уърлд Уайнс” се открои общото им желание за по-чувствителна подкрепа от страна на Българската лозаро-винарска камара и правителството за налагане на търговката визия “вино от България”, за действен и своевременен маркетинг и реклама във Великобритания.

Според повечето изложители именно генеричното име “българско вино” трябва да бъде наложено при потребителите, като всеки един от производителите намери място за своя продукт в рамките на този имидж. Основната амбиция е да се възстанови доброто име на българското вино на Острова.

Обратно към новини