Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Вила Ямбол организира най-мащабния "Празник на виното"

24.02.2020

Най-старата изба в Южна България поля тържеството с 5000 литра от най-доброто си вино

С висококачествено българско вино, вкусна храна, пъстри народни танци и кукерски ритуали бе открит „Празникът на виното 2020“ от „Вила Ямбол“. Събитието се провежда за пета поредна година и носи на региона незабравимо изживяване и възможност за ямболии да споделят радостта от успешното начало на годината за лозаро-винарския бранш. Приятна изненада за гостите на събитието бе представянето на уникалната селекция Kabile Reserve, която включва три пленителни едносортови червени вина – мерло, сира и каберне совиньон, с впечатляващ плодов букет и фина барикова зрялост.

„Нашият край е известен с ревностно пазените традиции в лозаро-винарството“. С тези думи изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов даде старт на тържеството. „Тук всяко семейство е свързано по някакъв начин с грижата за лозята и създаването на вино и ракия. Затова посвещаваме това събитие на града и на неговата богата история във винопроизводството, която регионът съхранява и предава от поколения насам“, сподели той. Аврамов допълни, че вината на избата от реколта 2019 са с превъзходно качество. „Годината беше една от най-добрите в последно време. Природата беше на наша страна, а екипът ни от агрономи и технолози дадоха всичко от себе си, за да може да пуснем на пазара нашата най-новата висококачествена селекция Kabile Reserve, която в пълнота представя богатството земите ни и уникалната комбинация от климат и почви“, допълни той.

Веднага след това ансамбъл „Тунджа“ представи традиционни танци от региона, кукерската група при Младежки дом „Георги Братанов“ – Ямбол сложи край на зимата с маскарадните си ритуали, любимата певица на поколения българи Илка Александрова зарадва жителите и гостите на града с емблематични народни песни, а любимката на поколения българи Катерина Евро допълни отличното настроение на гостите не само като водеща на празника, но и като вдигна всички на дълго и цветно хоро. Кулинарният екип на Ути Бъчваров също бе край сцената на надиграването с  уникалните си гигантски кюфтета, приготвени специално за гостите на събитието.

Обратно към новини
Вила Ямбол организира най-мащабния
Вила Ямбол организира най-мащабния
Вила Ямбол организира най-мащабния
Вила Ямбол организира най-мащабния
1 / 4