Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

„Вила Ямбол“ почерпи цял град по случай празника на виното

26.02.2018

Две нови отлежали вина ще допълнят серията KABILE тази година

Една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“ за трета поредна година организира празник на виното в родния си град. Датата не беше избрана случайна – събитието се случи само няколко дни след 14-ти февруари, който лозарите и винарите отбелязват като свой празник Трифон Зарезан и на който традиционно се дава старта на новата винарска година. Избата искаше да сподели този специален момент с местната общност. Над 3000 литра червено вино и 4000 порции, приготвени от Ути Бъчваров, вдигнаха настроението на ямболии в неделя, 18 февруари. Събитието включваше още традиционни танци от региона, изпълнени от ансамбъл „Тунджа“, кукери, народни песни.

„Вила Ямбол“ е сред най-големите и предпочитани родни изби. Компанията е позната на пазара с ракиите „Ямболска“ и „Стралджанска“ и със сериите вина Villa Yambol и Kabile. За тази година винарната подготвя пускането на две нови резерви към марката Kabile, обявиха още по време на празника. Тази серия е особено специална за производителя – кръстена е на античен тракийски град до Ямбол, а на етикета е изобразена богинята Кибела. Kабиле Мавруд и Каберне Совиньон е едно от най-награждаваните български вина на международни конкурси през миналата година. Беше отличено със златен медал на Mondial de Bruxelles, на Vinalies International, както и на London experts in wine.

„С този празник искаме да благодарим на ямболии и на нашия регион, че ни помагат да правим висококачествени български вина. Щастливи сме, че достойно защитаваме традициите във винопроизводството още от 1924 година“, каза изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов в приветствената си реч по време на празника. И допълни – „често съм споделял, че производството на хубаво вино зависи от два много важни фактора: добро грозде и добри хора. Тази година можем да се похвалим, че природата беше на наша страна и ни донесе отлична реколта. А що се отнася до хората - те също са налице“.

В грижите за лозята и направата на вино и ракия в избата участват над 160 човека от Ямбол и региона. Тя управлява около 10 000 дка лозови масиви – около района на Ямбол и Айтос. Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. Освен международните признания, доказателства за качествата на вината са експортните постижения. „Вила Ямбол” реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента.

Обратно към новини
„Вила Ямбол“ почерпи цял град по случай празника на виното
„Вила Ямбол“ почерпи цял град по случай празника на виното
„Вила Ямбол“ почерпи цял град по случай празника на виното
„Вила Ямбол“ почерпи цял град по случай празника на виното
1 / 4