Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Вила Ямбол Розе спечели 2 сребърни медали на престижния конкурс Mondial du Rosé в Кан

06.05.2015

Вила Ямбол Розе, реколта 2014 г. завоюва 2 сребърни медали на престижния винен конкурс Mondial du Rosé. По традиция той се провежда всяка година в Кан, Франция и събира най-добрите розови вина в света. В конкурса бяха изпратени 1114 проби, оценявани от 60 винени експерти. От България се включиха 24 вина.

Не е случаен и фактът, че Mondial du Rosé се организира именно в културната столица на областта Прованс - родината на розето, превърнала се в запазена тяхна мярка. Повече от половината конкурсни вина са френски Розе вина, което подчертава успешното представяне на българската компания. Сребърните медали бяха за Вила Ямбол Розе, сухo вино, което се продава на вътрешния пазар и за Вила Ямбол Розе, вино с остатъчна захар, разработено за шведския пазар. Двете вина са произведени от сорта Каберне Совиньон, реколта 2014.

Да успееш да изпъкнеш над останалите и то в конкуренция с най-добрите в света, е истински успех и показва потенциала на Вила Ямбол Розе да стои достойно на картата на розовите вина.

Категорията Розе завоюва все по-големите успехи в световен мащаб. Консумацията му се е увеличила с 15 % за 10 години, отчитат организаторите на Mondial du Rosé.

Обратно към новини