Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

“Вила Ямбол“ спечели рекордните 7 медала от Decanter

07.06.2023

Избата добави златно отличие за Kabile Сира Резерва 2016

„Вила Ямбол“ спечели седем медала – най-много от българските изби – в рамките на 20-тото издание на международния винен конкурс Decanter World Wine Awards. Общо родните производители бяха отличени с 64 медала, 5 от които златни.

„Вила Ямбол“ добавя към колекцията си златен медал за тяхното Kabile Сира Резерва 2016, един сребърен за Kabile Сира 2018 и пет бронзови: за Kabile Розе 2022, Kabile Шардоне и Совиньон блан 2022, Kabile Каберне Совиньон Резерва 2016, Kabile Мерло и Каберне Совиньон 2019 и Vineyards Selection Трояново Совиньон блан и Шардоне 2022.

Наградите от конкурса в Лондон са едни от най-ценните за колекцията на всяка изба. Системата на оценяване е много стриктна, като вината преминават три-степенен процес на дегустация. В това поредно 20-то издание на Decanter World Wine Awards, са тествани рекордните 18 250 проби от 57 държави. Те са оценени от 236 винени експерти, сред които 53 Master of Wine и 16 Master Sommeliers от 30 националности.

„Tова наистина е голямо признание за работата на технолозите и качеството на нашите вина и показва, че усилията ни да създаваме вкусни и балансирани продукти и то бих казал на много добра цена, отговарят на най-високите стандарти. За нас е чест, че българските вина достойно защитават своето място сред най-добрите в света“, коментира изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов.  Новината за големия брой отличия от Decanter идва само седмица след като виното на „Вила Ямбол” Vineyards Selection Тенево стана най-високооцененото червено вино от всички изпратени проби на друг международен конкурс – Concours Mondial de Bruxelles.

Обратно към новини
“Вила Ямбол“ спечели рекордните 7 медала от Decanter