Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Вината на “Вила Ямбол“ спечелиха пет медала на престижния Mundus Vini

27.02.2024

С две златни отличия се наредиха розетата от сериите Vineyards Selection и KABILE, реколта 2023 г.

„Вила Ямбол“ записа поредното отлично представяне на световен винен форум. Вината й спечелиха пет отличия – две златни и три сребърни на престижния конкурс Mundus Vini, който се проведе в края на февруари в Германия. Двата златни медала са за розетата Vineyards Selection 2023 и KABILE 2023, а сребърните – за KABILE Мерло Резерва 2016, KABILE Мавруд и Каберне Совиньон 2019 и Vineyаrds Selection Bolyarovo Каберне Совиньон 2016.

В 34-тото издание на конкурса тази година бяха оценени над 7000 вина от 45 страни. Те бяха оценявани от 250 винени експерти от 55 държави в рамките на шест дни. Журито разполага само с основна информация като реколта и сорт грозде, така че фокусът по време на оценяването е изцяло върху качеството в бутилката. Българските производители спечелиха общо 32 медала – 23 златни и 9 сребърни. „Вила Ямбол“ е една от малкото родни изби, впечатлила журито с розе, актуална реколта.

„Пролетната дегустация винаги е много добър показател за новата реколта, която излиза на пазара сега. A производителите от Източна Европа предлагат все по-висококачествени вина“, отчитат организаторите на Mundus Vini. С най-много отличия тази година са производителите от Италия, следвани от Испания, Португалия и Франция.

Обратно към новини
Вината на “Вила Ямбол“ спечелиха пет медала на престижния Mundus Vini