Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Vineyards Selection Тенево се нареди сред най-добрите български вина

11.03.2022

Според експертите от DiVino този бленд се отличава със забележителни дълбочина и сложност

Vineyards Selection Tenevo на „Вила Ямбол“ намери място сред най-добрите български вина за 2021 година. То бе класирано на престижното пето място в класацията DiVino Top 50. „Този бленд се отличава със забележителни дълбочина и сложност. Елегантността на тялото и умереното алкохолно съдържание го открояват на фона на обичайните по-мощни и високоалкохолни тракийски вина. Стройно и благородно!“, коментираха винените експерти. Vineyards Seleciton Tenevo е от сортовете Мерло, Каберне Фран и Пти Вердо, реколта 2016 г.

Vineyards Selection e колекционерската серия вина на „Вила Ямбол“, създадена с идеята да разгърне най-пленителните характеристики на тероара. Вината са създадени от три микрорайона – Тенево, Тополица и Болярово. „Това не е просто резултат от упорит труд и много усилия, това вино е една сбъдната мечта. Още със засаждането на лозята в тези микрорайони, си поставихме за цел да създадем уникални вина, които да демонстрират силата на тероара и какъв потенциал може да разкрие в класически френски сортове“, коментираха от екипа на „Вила Ямбол“.

„Няма съмнение в едно – всички вина от Top 50 са с много високо качество и авторите им имат пълното право да се гордеят с прекрасно свършената работа! И още, вината у нас, които ярко отразяват тероара си, са все повече, както и все по-умело и интелигентно се работи с местните ни сортове. Това е верният път и ние наистина сме горди с постиженията на българското винарство!“, обобщиха организаторите от DiVino. Най-добрите вина в класацията са опитани от топ винени експерти на специална сляпа дегустация. Това е дебют за „Вила Ямбол“ в предните позиции на класацията.

Обратно към новини
Vineyards Selection Тенево се нареди сред най-добрите български вина
Vineyards Selection Тенево се нареди сред най-добрите български вина
1 / 2