Eng Bul Rus

Имате ли навършени
18 години?
Трябва да имате навършени 18 години, за да достъпите съдържанието на тази страница.

Да Не
Трябва да приемете нашите "Условия за ползване" за да продължите!!
Запомни
История
Производствени
мощности
Пазари
Кариери

Новини

Вила Ямбол взе участие в DiVino Taste 2016

30.11.2016

Избата подготвя и първокласно вино под нова марка

Винарите на най-старта винарска изба в Южна България представиха на винения елит серията си вина Villa Yambol в рамките на ежегодното изложение DiVino Taste 2016 година. Ексклузивно те бяха дегустирани от водещи в сектора експерти, технолози, журналисти и дори шеф готвачи, а отзивите както всяка година бяха отлични. Като фаворит сред червените се открои Mavrud 2015, който някои експерти определиха и като най-добрият в рамките на цялото изложение, в което участие взеха 73 изби всяка с по 7 вина по регламент. Сред фаворитите са и Merlo Reserve 2013, Cabernet Sauvignon Reserve 2013.

Новите реколти 2016 на Villa Yambol бели вина и розе ще бъдат на пазара още през декември. В първите месеци на 2017-та ще отпътуват и първите заявки за чужбина, където компанията си партнира с десетки доставчици на над 20 пазара. Международната им партньорска мрежа бележи ръст с всяка година, като за 2017 предвиждат над 0,5 милиона литра повече вино да бъде изнесено, защото се включват на руския пазар. Значително увеличават и тези в Китай и САЩ, заради изключителните качества на виното, което се търси от потребителите и допринася за налагане на България като надежден и традиционен винопроизводител.  

Преди три години избата откри официално и своята винарна за микровинификация с капацитет 170 000 литра вино или 340 000 килограма грозде. Новата производствена мощност дава възможност за лансиране на пазара на селектирани серии висококачествени червени, бели и розе вина.  Именно такива вина с реколта 2016 вече се подготвят за влагане в изяло нова марка, която в началото на новата година ще бъде официално пусната, коментира Красимир Аврамов, изпълнителен директор на избата. Серията ще включва купажи и чистосортови бели, червени вина и розе, като при червените задължително ще се наблегне на сира и каберне совиньон заради отличната реколта тази година. Тези вина ще са основно от новата реколта, но ще включват и най-качествената селекция на избата от последните две-три години. Гроздето за тях се бере и обработва единствено ръчно. Виното винифицира в малки винификтори от 5 тона и отворени бъчви от 350 до 400 литра. Една част карат млечно киселата си ферментация във френски дъбови бъчви от 225 литра.

Като изба с почти вековна история, Вила Ямбол се нарежда сред най-големите преработватели на грозде у нас, управлявайки над 10 000 дка. лозови масиви.  Регионът на Ямбол е известен със своите традиции във винопоризводството, датиращи от древните траки. Почвените и климатични особености предразполагат за отлични показатели на вината, поради което този край се е наложил и като характерен винарски регион не само у нас, но и по света.

Обратно към новини
Вила Ямбол взе участие в DiVino Taste 2016
Вила Ямбол взе участие в DiVino Taste 2016
Вила Ямбол взе участие в DiVino Taste 2016
1 / 3